• Digitalt korrektur
  • Snabb leverans
  • Lagerhållning
Stäng
Alla nyheter

Så väljer du rätt packtejp

Det finns faktiskt tejp för alla tillfällen och för de flesta underlag. Matt, tunn, tyst tejp, stark, genomskinlig, miljösmart och tejp som går snabbt att tejpa med. Dessa är bara en bråkdel av de egenskaper du ställs inför vid valet av packtejp.

Att välja packtejp kan kännas både svårt och krångligt, därför har vi skapat en liten guide som du kan följa!

Ställ dig de här frågorna

  • Underlaget – Vilket material ska jag tejpa på?
  • Förbrukning – Hur mycket tejp använder jag?
  • Problematik? Skapar min nuvarande tejp något problem som jag vill lösa?
  • Design – Det finns en oändlig variation av designmöjligheter på en packtejp, vad vill jag att tejpen ska säga?

 

Kostnadseffektiv packtejp

Power Glue

Mer tejp-power åt folket. Klimatneutrala Power Glue är en extra stark packtejp med 55% mer häftämne än marknadsstandard. Genom att välja en starkare tejp räcker det att tejpa en gång. Du kan alltså minska din förbrukning genom en stark tejp.

kontakta oss för att beställa
Power Glue
Airtape

AirTape

Kan man ta en tejp, dra ner på tjockleken rejält och fortfarande få en tejp som håller? Svar ja. Hemligheten är att samtidigt öka kvaliteten på plastfilmen.

Det smarta med klimatneutrala AirTape är att tack vare dess reducerade tjocklek, får man samtidigt plats med 24 meter extra tejp (!) på en rulle av samma vikt och storlek som en standardrulle. Man får alltså mer tejp på rullen, effektivare transporter och mer plats på lagret (mer tejp som samtidigt tar mindre plats). Det är ett kostnadseffektivt val om något!

Kontakta oss för att beställa

Power Eco

Power Eco är tejpen där ”Eko möter ekonomi”, en klimatneutral packtejp som precis som dess kompis Power Glue, har 55% mer häftämne än marknadsstandard.

Det speciella med Power Eco är att den till skillnad från Power Glue har tunnare tjocklek, så här får du alltså en stark tejp till ett mer kostnadseffektivt pris och mindre åtgång av plastråvara. Däremot är Power Glue lite, lite starkare – då plasten faktiskt är något tjockare.

Beställ Power Eco online
Power Eco

Packtejp med miljöfördelar

AirTape – igen!

Ja, AirTape dyker även upp under kategorin ”Packtejp med miljöfördelar”. Varför, undrar du då. Jo, för att om en tejp har reducerad tjocklek, som klimatneutrala AirTape har, då betyder det att man inte behöver använda lika mycket råvaror vid tillverkning. Den minskade råvarukonsumtionen genererar hela 30% mindre koldioxidutsläpp per meter tejp.

En liten parentes, är – som vi nämnde ovan – även det faktum att genom en tunnare tejp får du även plats med 24 meter extra tejp, på en rulle vikt och storlek som en standardrulle.

Har ditt företag en stark hållbarhetsprofil, men du vill fortfarande få ut så mycket som möjligt av din packtejp: Då är AirTape din tejp.

Kontakta oss för att beställa
Airtape

Tejpa på ”konstiga” underlag

Low Tack

Low Tack – lämnar inget klister

Ska man tejpa på ömtåliga underlag, som möbler, glas, speglar eller porslin, så är bland det värsta som kan hända att tejpen lämnar klister kvar när du drar bort den eller ännu värre – den drar med sig en del av underlaget också. Därav föddes idén till klimatneutrala packtejpen Low Tack, en tejp med mindre häftämne.

Tejpar du på en glasskiva så lämnar inte den här packtejpens häftämne något spår till skillnad från hur andra tejpsorter beter sig på samma underlag. Notera dock att den här tejpen inte passar lika bra för att tejpa på kartong och wellpapp. Vi reserverar därför Low Tack till er som tejpar på glas och möbler och sådant. Det är bättre för alla inblandade.

Kontakta oss för att beställa

Återvunnet material = tejpa med Top Easy

Kul förpackningsfakta! Det är faktiskt helt annorlunda att tejpa på ”färsk” wellpapp jämfört med återvunnen wellpapp. Har du en wellåda/e-handelslåda av återvunnen wellpapp, så krävs faktiskt ett aggressivare häftämne för att tejpen ska fästa ordentligt.

Klimatneutrala packtejpen Top Easy är en extra lättavrullad packtejp, som både klarar stora temperaturskillnader och svåra underlag, som återvunnen well till exempel.

Beställ Top Easy online
Top Easy

Absolut-inte-special-tejpen

Quiet Tape

Det låter som att den inte är mycket för världen, men det är faktiskt inte sant. Quiet Tape är en av våra mest populära tejpsorter av den enkla förklaringen att: Den gör jobbet!

Den här klimatneutrala, tystavrullade, allround-tejpen har ett behagligt dragmotstånd, bra pris och snäppet vassare häftämne än marknadsstandard.

 

Kontakta oss för att beställa
Quiet Tape

Designtejpen

Velvet Tape

Velvet Tape

The one and only, tejpen med den där matta, sammetslena ytan. Det här är tejpen som framhäver trycket på ett alldeles speciellt sätt. Det finns bara en packtejp som denna och det är Velvet Tape.

Med dess förstärkta häftämne gör Velvet Tape gör inte bara jobbet som en exemplarisk packtejp, dess unika finish gör den faktiskt till – ja, vi vågar säga det – designbyråernas favorittejp.

Beställ Velvet Tape online

Övrig tejp – kontakta oss för offert!

Specialtejp

Finger Lift

Finger Lift

Precis som namnet avslöjar så kan du ”lyfta” tejpen för hand. Hur? Genom att utelämna ytterkanten från häftämne (lim, alltså) blir tejpen lätt att dra bort för hand.

Det är särskilt vanligt att man väljer tejpen Finger lift när man har ömtåliga varor inuti kartongen – som mediciner och liknande. Med Finger lift behöver du alltså inte öppna kartongen med kniv, vilket obviously minskar risken för att skada innehållet.

Kontakta oss för mer info om Finger Lift

Säkerhetstejp

Säkerhetstejpen Tamper Evident är ett väldigt kostnadseffektivt och enkelt sätt att att skydda sina kartonger mot – ja, mot att folk fifflar med dem helt enkelt.

Tejpen är inte bara svår att dra bort, den lämnar kvar ett varnande tryck med texten ’’Fraud, void, opened’’,  som avslöjar eventuell manipulering av kartongen.

Kontakta oss för mer info om Tamper Evident

Tamper Evident