Stäng
Alla nyheter

Odd Molly: Samarbete med stor kreativ höjd

Alla projekt och varumärken är unika, med olika behov att ta hänsyn till. Liten som stor – alla kan stärka sina positioner med design och kreativitet som verktyg. Med hjälp av rätt förpackning ser vi till att mötet mellan varumärke och mottagare blir så starkt som möjligt.

Produktutveckling och helhetskoncept

Vi arbetar ofta i nära samarbete med våra kunder. Detta ger oss en viktig förståelse för deras verksamhet och utmaningar. Drömkunden för oss är kunden som vill skapa förändring, som har en ambition och vision med sitt varumärke. Och som dessutom ställer krav på nytänkande för att nå dit. Vårt samarbete med Odd Molly blev just ett sådant samarbete.

Ett kreativt möte

Vi träffade Odd Molly på ett förutsättningslöst möte. De ville besöka oss i vårt showroom för att kika lite närmare på en lösning för deras e-handel. ”En kostnadseffektiv, unik och lite udda förpackningslösning som går i linje med vad Odd Molly är” var på önskelistan. Efter att vi hade tagit fram några skisser och prototyper, bollat fram och tillbaka, öppnades tankarna mot att utöka paketeringen till även deras butiksemballage. Ett större helhetstänk var i fokus nu.

Skräddarsydda detaljer

En viktig ingrediens i Odd Mollys kläder är de karakteristiska mönster och broderier som återfinns i många av deras produkter. Odd Molly ville ha uppslag på hur de kunde använda broderierna i sin paketering. Efter att ha vridit och vänt på det utifrån vad som är möjligt rent konstruktionsmässigt, tog vi fram förslag på hur man för första gången skulle kunna använda skräddarsydda, broderade band som handtag till deras tyg- och papperspåsar. Ett förslag som visade sig landa helt rätt.

Och resultatet då?

Med Odd Mollys vision som utgångspunkt utvecklade vi i ett tätt samarbete allt från mönstrade kvittorullar, etiketter, silkespapper, giftbags, e-handelspåsar, papperskassar och tygpåsar med de specialbroderade banden. Mönstret på de broderade banden låg till grund för ett helhetskoncept av en puderrosa förpackningsdröm. Allt färgmatchat och designat i vad som då skulle bli Odd Mollys nya accentfärg.

Läs mer om Odd Molly

Liten som stor – alla kan stärka sina positioner med design och kreativ paketering som verktyg. Vi arbetar ofta i nära samarbete med våra kunder. Du kan komma till oss med ett färdigt koncept eller bara med början till en idé.

Vi kommer att hjälpa dig ända i mål.