Stäng
Alla nyheter

Design: Our Legacy

Allt börjar med en idé. Inspiration till ett nytt förpackningskoncept kan komma från vad som helst, som en bit tyg, en textur eller till och med en bit silvertejp. Så gick det i alla fall till när modeföretaget Our Legacy vände sig till Avisera med idén om en ny typ av etikett till deras förpackningar.

Utöver våra förpackningsexperter som guidar dig inför ditt inköp av förpackningslösningar, så har vi på Avisera ett designteam som kan hjälpa dig med allt från enklare originalarbeten och konceptskisser som tar din idé från vision till verklighet.

Brief

Under ett förpackningsmöte med Avisera placeras en bit silvertejp på bordet med ’’Our Legacy’’ skrivet i svart tuschpenna. Vi får frågan om det går att skapa en etikett med samma färg och oregelbundna mönster som tejpens armering. Självklart, säger vi och tar uppgiften vidare till vår designavdelning.

Utförande

En enkel produkt där utmaningen i den här uppgiften låg i att linjerna i tejpens armering är olika tjocka och inte heller har samma avstånd någonstans, eftersom det inte är ett repeterande mönster som ska återskapas.

För att kunna skapa ett trovärdigt mönster scannade vi in silvertejpen, för att sedan linje för linje och punkt för punkt skapa ett handgjort mönster där varje linje också har en varierad tjocklek.

När mönstret är klart används detta för att skapa underlag till en upphöjd prägling i pappret som ger rätt textur.

Uppgift: Skapa mönster
Vad: Originalarbete, 1h
Kostnad: 1595 kr

Resultat

Resultatet blev enligt briefen en etikett med en positiv prägling som efterliknar tejpens mönster.
Papperet trycktes i en metallic-PMS för att få till rätt färg och därefter lades logotypen i en svart folie.

Varför ska jag vända mig till Aviseras inhousebyrå?

  • Vårt designteam består av kreativa grafiska designers och förpackningsdesigners med stor kunskap om material, tryck och konstruktion.
  • Vi är specialiserade på trycksaker och förpackningar och du kan känna dig trygg i att vi håller en hög kvalitet.
  • Här hjälper vi till med allt från enklare originalarbeten (som att hjälpa dig med vektoriserat material) till konceptskisser och framtagning av grafiska profiler.
  • Ett jättebra sätt att börja är att prata med vår inhousebyrå, som hjälper till att hitta de lösningar som tar din idé från vision till verklighet.
Följ oss på sociala medier