Stäng
Alla nyheter

Urban Deli om nya ekologiska & klimatneutrala påsen

Urban Deli är platsen där restaurang, matbutik och saluhall blir ett, med visionen att bidra till ett godare, enklare och lyckligare matliv för sina besökare. I matbutiken möts ekologisk frukt, grönsaker efter säsong med närproducerat kött, och för att gå ytterligare ett steg mot en hållbar matupplevelse, väljer Urban Deli numera klimatneutrala, återanvändbara shoppingkassar märkta med ÅterBära.

På hemsidan skriver Urban Deli om det nya, hållbara valet av klimatneutrala och ekologiska bärkassar

”Nu har våra snygga bomullskassar av ekologisk bomull landat i våra butiker. Vi föreslår att du handlar en kasse att ha i fickan när du är på shoppingrunda. Bra att ha till hands, skönt att slippa plast och så ligger den ju så skönt i handen. Skämt åsido. Det är långt ifrån en nyhet att miljön mår dassigt av all plast vi sprider omkring oss på land och till havs. Urban Deli har lagt av med plastpåsar till frukt & grönt och som bärkasse att handla i kassorna. Istället erbjuder vi några olika storlekar på papperskassar och vår egen tygkasse. Här kan du läsa lite om fördelarna med vår tygkasse.

Den är gjorda av ekologisk bomull, och är klimatneutral. En bomullsodling klassas som ekologisk när den har varit befriad från kemiska bekämpningsmedel och stressande gödningsmedel i minst tre år. Produktionen är så energisnål som möjligt, samt sker med grundvatten. Förutom att ekologisk bomull har mindre belastning på miljön, håller generellt sett bomullen även högre kvalitet än konventionellt odlad bomull.

Generellt kan man säga följande om bomullskassar. Bomull är ett omdiskuterat material som kräver stor mängd vatten för att gro och framställas. Tygkassar i bomull är hållbara ur ett återanvändningsperspektiv, då det faktum att materialet går att tvätta och är väldigt slitstarkt, ökar chansen till att man faktiskt behåller och använder produkten många gånger om under en längre tid.”

Bildkälla: Urban Deli

Vad är ÅterBära?

ÅterBära™ är en produktmärkning för 100% klimatneutrala förpackningar och påsar, framtagen av Avisera. Att till exempel en påse är klimatneutral, betyder att vi beräknar hur mycket koldioxidutsläpp som skapas hela vägen från råmaterial fram till att den färdiga produkten når dig. Sedan klimatkompenserar vi för alla utsläpp genom certifierad trädplantering i Colombia. Det innebär att du får en förpackning som är 100% klimatneutral och att vi återgäldar för de utsläpp som produkten trots allt har.

För oss känns det bra i hjärtat att göra det vi kan för att bidra till minskad klimatpåverkan och en mer hållbar samhällsutveckling. Vi vill inte ta mer än vad vi ger.

Läs mer om ÅterBära här!

Håll dig uppdaterad om det senaste från Avisera!

Tack, du kommer få vårt nästa utskick!