Stäng
Alla nyheter

Handelns nya miljökassar som ersätter plastpåsen

Den nya svenska plastskatten gäller från 1 maj 2020. Nu lanserar Avisera flera modeller av kostnadseffektiva och klimatsmarta flergångskassar, som ska kunna ersätta plastpåsen i handeln.

En markant prishöjning på engångspåsar i plast är att vänta

Sedan förordningen om plastpåsar infördes 2017 har förpackningsföretaget Avisera, som är specialiserade på hållbara förpackningslösningar, sett ett ökande intresse från företag som vill ha hjälp att fasa ut användandet av plastpåsar. Den svenska skatten på plastpåsar gäller från den 1 maj 2020 och en markant prishöjning är att vänta för både konsumenter och för inköpare av plastbärkassar.

Handlarna börjar nu se sig omkring efter återanvändbara alternativ till plastpåsen och Avisera lanserar därför flera nya kostnadseffektiva och klimatsmarta modeller av flergångskassar.

Avisera menar att de viktigaste egenskaperna för en flergångskasse som ska ersätta plastpåsen är att den har lågt klimatavtryck. Men den måste också kunna erbjudas till ett bra pris för konsumenten, ha en lång livscykel samt att vara så pass flexibel och lätt att man kan vika ihop och ta med sig den igen.

Avisera lanserar plastersättare

Aviseras kassar är 100% klimatkompenserade, energieffektiva och kan återanvändas upp till 300 gånger, vilket gör dem helt unika på marknaden.

De nya återanvändbara påsarna tillverkas av materialet PP non woven, som är ett hållbart och slittåligt material med en mycket energisnål tillverkningsprocess, jämfört med papperspåsar och andra flergångskassar.

Nya miljökassarna har lägre klimatpåverkan

Avisera har tillsammans med en hållbarhetsbyrå gjort klimatanalyser med livscykelperspektiv på påsarna för att ta reda på hur stor klimatpåverkan de har. En av de nya kassarna är modellen Supermarket Bag, som faktiskt genererar häften så mycket koldioxidutsläpp en klassisk matkasse i papper.

Hållbara woven-kassar med tryck

  • Lågt pris!
  • Ersätter plastpåsen
  • Återanvändbara +300 ggr
  • Klimatkompenserade
  • Tillverkade i Europa
  • Klarar 10-15 kg
1. Supermarket Bag – 50×40+15 cm

”Genererar häften så mycket koldioxidutsläpp som en klassisk matkasse i papper”

2. Shopper – 40×34+17cm
3. Shopper Large – 40×40+20 cm
Produktfördelar

Handelns nya miljökassar

Miljövänliga

Europa-producerad med energieffektiv tillverkning. Återanvändbar +300 gånger!

Kostnadseffektiva

Mycket kostnadseffektiva flergångskassar

Klimatkompenserade

100% klimatneutrala påsar med miljömärkningen ÅterBära

Starkt material

Tillverkade av det slittåliga, lättviktsmaterialet non woven, som klarar upp till 15 kg vikt!

Hög kvalitet

Leveras av Avisera – en kvalitetscertifierad leverantör.

Andra alternativ på marknaden ifrågasätts

Andra aktörer lanserar flergångskassar som sägs kan återanvändas upp till 6-7 gånger, vilket enligt Avisera inte bör klassas som en ”miljökasse”.

– Om man ska ersätta en engångspåse i plast med en återanvändbar påse, finns det ett stort mervärde för slutkonsumenten att man faktiskt kan behålla och återanvända kassen många fler än en handfull gånger, säger Johannes Pettersson, Head of sales, Avisera.

– Våra återanvändbara kassar är slittåliga nog att kunna användas upp till 300 gånger, vilket vi tycker är en självklar förutsättning om man ska kunna särskilja en flergångskasse från en engångskasse, avslutar Johannes.
Se Aviseras miljökassar här.

LÄS MER OM KASSARNA
KONTAKTA OSS
Håll dig uppdaterad om det senaste från Avisera!

Tack, du kommer få vårt nästa utskick!