Stäng
Alla nyheter

Lantmännen väljer klimatneutralt

Vid framtagning av Lantmännens nya tygkasse stod visionen att ”Ta ansvar från jord till bord” i centrum. Valet föll på en ÅterBära™-märkt tygpåse från Avisera – en 100% klimatneutral produkt.

Nya klimatneutrala tygpåsen

Tygets starka egenskaper gör påsen perfekt för flergångsanvändning. Att kassen dessutom kan tvättas förlänger livscykeln ytterligare ett steg, helt enkelt i linje hur Lantmännen arbetar. Lantmännen är ett lantbrukskooperativ som står för hållbar odling. Men de flesta känner igen dem för deras livsmedelsvarumärken som t.ex. AXA, Kungsörnen och Gooh.

Likt Aviseras koncept ÅterBära, har Lantmännen analyserat klimatpåverkan från vetemjöl genom hela värdekedjan – från jord till bord – för att se vart det finns utrymme att göra störst skillnad. Valet av en klimatneutral tygpåse föll sig därför naturligt för Lantmännen.

Om ÅterBära

Produkter märkta med ÅterBära är 100% klimatneutrala. Det betyder att vi beräknar hur mycket koldioxidutsläpp som skapas hela vägen från råmaterial fram till att den färdiga produkten når dig. Sedan klimatkompenserar vi för alla utsläpp genom certifierad trädplantering i Colombia. Det innebär att du får en förpackning som är 100% klimatneutral.

För oss känns det bra i hjärtat att göra det vi kan för att bidra till minskad klimatpåverkan och en mer hållbar samhällsutveckling.

Vi vill inte ta mer än vad vi ger.

Håll dig uppdaterad om det senaste från Avisera!

Tack, du kommer få vårt nästa utskick!

Följ oss på sociala medier