Stäng
Alla nyheter

Nudie Jeans först ut med klimatneutralt butiksemballage

Hållbarhet blir allt viktigare för konsumenter när de handlar. Under det senaste året har fokus även riktats mot miljöpåverkan från de påsar som konsumenterna bär hem sina varor i. För Avisera, som producerar förpackningslösningar för företag som Nudie Jeans, Apoteksgruppen och Synsam, är frågan sedan länge högst upp på agendan.

Nyhet! 100 % klimatneutrala förpackningar

För att hjälpa våra kunder att bemöta den ökade efterfrågan på hållbara kassar lanserar Avisera nu ett nytt förpackningskoncept med helt klimatneutrala förpackningar.

Vi har analyserat klimatpåverkan för sitt sortiment, från råmaterial till avfallshantering, vilket gör det möjligt för våra kunder att välja klimatneutrala förpackningar. Nudie Jeans är först ut med att redan i vår ha 100 procent klimatneutrala papperspåsar i sina butiker.

Hållbarhet allt viktigare för konsumenter

Under det senaste året har fokus riktats mot miljöpåverkan från de påsar som konsumenter bär hem sina varor i. För Avisera, som producerar förpackningslösningar för företag som Nudie Jeans, Apoteksgruppen och Synsam, är frågan sedan länge högst upp på agendan. För att hjälpa våra kunder att bemöta den ökade efterfrågan på hållbara kassar lanserar vi nu ett nytt förpackningskoncept med helt klimatneutrala förpackningar.

Nudie Jeans är först ut med klimatneutralt butiksemballage

Redan i vår kommer Nudie Jeans att använda 100 procent klimatneutrala papperspåsar i sina butiker. För Nudie Jeans har hållbarhet sedan länge varit ett kärnvärde för verksamheten. Bland annat erbjuder de gratis lagning av Nudie-jeans i sina Repair Shops för att förlänga livstiden på plaggen, som dessutom produceras med 100 procent ekologisk bomull. Under våren kommer de även, genom ÅterBära, börja använda helt klimatneutrala papperspåsar och emballage i alla sina butiker.

– För oss är det avgörande att Avisera nu erbjuder klimatneutrala förpackningar genom ÅterBära. Vi har tidigare valt butiksemballage som produceras i Europa av återvunnet papper från hållbart skogsbruk, och ÅterBära känns som ett naturligt nästa steg. Hållbarhet genomsyrar hela Nudies verksamhet och därför känns det självklart att även de förpackningar som vi använder har så liten miljöpåverkan som möjligt, säger Eliina Brinkberg, CSR Manager på Nudie Jeans.

Om miljömärkningen

ÅterBära innebär att våra kunder kan handla förpackningar helt utan nettoutsläpp, eftersom hela produktens utsläpp klimatkompenseras. Vi har gjort klimatanalyser av produkternas klimatpåverkan, vilket leder till att samtliga utsläpp kan kompenseras – från produktion av ingående material, transporter, energianvändning i produktion, tryck och avslutningsvis distribution till kund. ÅterBära är numera standardalternativ för ett brett utbud klimatneutrala produkter såsom plastpåsar, papperspåsar, bomullspåsar, non woven-påsar och packtejp.

– Naturen är vår viktigaste leverantör och därför är det nödvändigt att vi tar hand om den. Vi har länge arbetat med att minska vår klimatpåverkan och har som företag klimatkompenserat för verksamhetens utsläpp sedan 2007. Dessutom har vi mer än halverat våra koldioxidutsläpp under samma period. Nu växlar vi upp vårt hållbarhetsarbete genom ÅterBära, där vi erbjuder 100 procent klimatneutrala förpackningar till våra kunder, säger Peter Lundgren VD på Avisera.

Klimatkompensationen för de produkter som är märkta med ÅterBära sker genom ett trädplanteringsprojekt i Nicaragua som är certifierat av Gold Standard. Förutom att träden tar upp koldioxid bidrar projektet även med stora ekonomiska och sociala värden för det lokala samhället.

Genom ÅterBära kommer Avisera även kunna bidra till att våra kunder och partners minskar sitt klimatavtryck och bidrar till en mer hållbar samhällsutveckling, vilket vi ser som ett viktigt steg för förpackningsbranschen. Hållbarhet blir allt viktigare för konsumenterna och därför känns det naturligt att den påse eller förpackning de bär hem sina varor i uppfyller samma hållbarhetskrav, säger Peter Lundgren.

Fakta om ÅterBära

  • Avisera är grundaren bakom miljömärkningen
  • Analysen av klimatpåverkan inkluderar alla steg från råmaterial till levererad produkt.
  • Klimatkompensationen är certifierad enligt Gold Standard, vilket innebär hög kvalitet, spårbarhet samt positiva sociala effekter.

För mer information, kontakta:

Rosanna Lundgren, projektledare, +46 8-506 250 00, rosanna.lundgren@avisera.se

Kontaktperson Nudie:
Eliina Brinkberg, CSR Manager, Nudie Jeans.

Läs mer på avisera.se/aterbara eller aterbara.se.