Stäng
Alla nyheter

Ny miljömärkning för ÅterBära

2017 lanserade vi ÅterBära, den första svenska miljömärkningen för 100% klimatneutrala förpackningar. Nu får miljömärkningen ny grafisk profil och en uppdaterad logotyp!

Tillsammans med varumärkesbyrån Sensibar har Avisera tagit ett nytt grepp kring ÅterBäras grafiska profil och identitet, med syftet för att förstärka och tydliggöra ÅterBära som miljömärkning.

– Vi på Sensibar ville ta fram en grafisk identitet som verkligen kunde lyfta upp ÅterBära som klimatinitiativ och tydliggöra Aviseras position som marknadsledande inom hållbara förpackningslösningar, Sabina Granath, Planner Director & Co-founder, Sensibar.

Den nya grafiska identiteten är en färgstark och uttrycksfull profil som bland annat innehåller nya färgkombinationer, grafiska element för miljöbudskap, en uppdaterad logotyp, en ny, tydligare miljömärkning för Aviseras produkter och en tonalitet för en mer lättsam miljökommunikation.

 

Nya identiteten ska motarbeta klimatångest och sprida positivitet

– Miljö- och klimatdebatten är mer närvarande än någonsin och vi vet nog alla att vi behöver agera nu om vi ska kunna motarbeta klimatförändringarna. Men det sista vi behöver är mer klimatångest, så med ÅterBäras nya profil ville vi sprida positivitet och påminna oss själva såväl som våra kunder om hur enkelt det faktiskt är att göra väsentlig skillnad, säger Daniela Lundgren, Brand manager, som drivit projektet hos Avisera.

– Idag är hela 80% av våra produktioner klimatneutrala och vi har klimatkompenserat för koldioxidutsläpp ungefär av en lika stor yta som 15 000 luftballonger, bara genom att uppmana våra kunder till att byta till ÅterBära-märkta produkter. Det känns faktiskt helt fantastiskt, avslutar Lundgren.

ÅterBära-märkningen finns idag tillgänglig på majoriteten av Aviseras produktsortiment och produkter som förpackningar, papperspåsar, återanvändbara kassar och trycksaker klimatkompenseras för.

Nedladdningsbara kommunikationspaket

Vi vill göra det enkelt att sprida ordet och kommunicera sitt klimatneutrala val. Därför har vi i ÅterBäras nya grafiska profil inkluderat två olika kommunikationspaket. Här kan kunden ta del av texter, logotyp, Instagraminlägg och butiksskyltar!

Läs vår senaste miljöredovisning

Hållbarhetsrapport 2019