Stäng
Alla nyheter

Varumärkena som är först med att välja bort plasten

Den svenska e-handeln fortsätter att växa och efterfrågan på hållbara förpackningslösningar är stor. Avisera lanserade nyligen produktnyheten e-handelspåse i papper, ett 100% klimatneutralt postemballage helt av papper, som alternativ till det klassiska plastemballaget.

Först ut med att lägga till det nya pappersalternativet till deras förpackningskoncept var de svenska varumärkena Tiger of Sweden och Stronger.

Plasten är ett högaktuellt ämne

Under 2015 beslutade EU att medlemsstaterna ska reducera förbrukningen av plastbärkassar till 2025. Till följd har Sverige sedan dess infört olika åtgärder, som Naturvårdsverkets förordning (2016:1041) om att informera om plastpåsars miljöpåverkan samt den nya plastskatten som trädde i kraft 1 mars 2020. Trots att e-handelspåsar i plast inte innefattas av den nya plastskatten, ser vi hur fler efterfrågar alternativ för att välja bort plast även i e-handeln. Efter lanseringen av den första 100% klimatneutrala e-handelspåsen i papper har Avisera fått stort gensvar.

Tiger of Sweden & Stronger först ut

– Vi har länge känt en stor efterfrågan på marknaden efter pappersalternativ till e-handelspåsen i plast, säger Mariella Lundgren, Product manager & delägare, Avisera. Det händer mycket i förpackningsbranschen och vi är stolta över att ha Sveriges första 100% klimatneutrala e-handelspåse i papper i vårt sortiment.

– Det är fantastiskt att få ett sådant här gensvar på en produktlansering. Att dessutom två stora svenska varumärken som Tiger of Sweden och Stronger är först ut med att göra våra klimatneutrala pappersemballage till ett komplement till – och så småningom en möjlig ersättare till plasten helt och hållet – är väldigt kul att se, avslutar Mariella.

Källa: @stronger

Beställ e-handelspåsar med tryck

Nu kan du beställa vårt miljövänliga postemballage i upp till fyrfärgstryck.

Vill du beställa med eget tryck? Hör av dig till offert@avisera.se så hjälper vi dig!

Plastersättaren för e-handeln

E-handelspåsen i papper har många miljöfördelar. Den är inte bara tillverkad av en förnyelsebar källa, pappret kommer från hållbart skogsbruk och påsen är 100% klimatneutral märkt med Aviseras egen miljömärkning ÅterBära.

E-handelspåsen i papper saknar plastens elastiska egenskaper och rekommenderas därför för förpackning och emballering av mjuka varor. E-handelspåsen i papper har dubbla förslutningsremsor och en perforerad kant för att kunna återanvända påsen och förenkla returer.

Finns i olika format med sido- eller bottenbälg.

Produktinformation

  • Material: Brunt kraftpapper 125g
  • Tryck: Upptill 4-färgstryck
  • Miljöfördelar: 100% klimatneutral & papper från hållbart skogsbruk
  • Minimumkvantitet: 10 000 st med tryck /
  • Med eller utan sido/bottenbälg
Källa: @tigerofswedenofficial