Stäng
Alla nyheter

Scorett: ”Tygpåsen som tar ställning”

På sin hemsida skriver Scorett om valet av den återanvändbara påsen i R-PET, återvunnen polyester, från Avisera.

”Plastpåsarnas negativa miljöpåverkan är långt ifrån någon nyhet. Som en del i vårt engagemang i One Bag Habit har Scorett tagit fram ett hållbart och snyggt alternativ som kan användas om och om igen.

Bärkassen är gjord av återvunnen polyester, som har flera fördelar för miljön. Det går åt mindre energi vid tillverkningen av återvunnet material och användningen av olja, som är ett icke förnybart material, minskar. Även kemikalieanvändningen och utsläpp av växthusgaser minskar.

Dessutom minskar avfallet eftersom man vid tillverkningen använder bland annat gamla PET-flaskor. För designen står ingen mindre än konstnären och Scorettmedarbetaren Alexander Arlbrandt. Med sin bakgrund inom graffitin har han skapat en tygväska som för tankarna till gatukonstens bildspråk. Påsen tillverkas i en begränsad upplaga och finns att köpa i butik under våren.”

Nyhet! Polyesterpåsar från Avisera är numera klimatneutrala

Polyesterpåsen är en återanvändbar påse som kräver låg energiåtgång vid tillverkning. Påsen är lätt att bära med sig, stoppa i fickan och kan anpassas efter behov och önskemål. Scorett-påsen har en innerficka som man kan stoppa in påsen i och smidigt vika ihop kassen igen.

Polyesterpåsar från Avisera är numera klimatneutrala genom ÅterBära. Det innebär att vi räknar på hur mycket koldioxidutsläpp som skapas under produktion, och klimatkompenserar sedan för alla utsläpp genom certifierad trädplantering i Sydamerika. Läs mer om ÅterBära här.

Håll dig uppdaterad om det senaste från Avisera!

Tack, du kommer få vårt nästa utskick!

Följ oss på sociala medier