Stäng
Alla nyheter

Vi planterar & bevarar 1 miljon träd genom ÅterBära

Så ska vi nå FN:s globala mål

Enligt FN:s nya klimatrapport är de närmaste tio åren helt avgörande för att undvika katastrofala klimateffekter, och vi måste göra allt vi kan för att den globala uppvärmningen inte ska överstiga 1,5 grader. Kort sagt behöver vi alltså minska våra utsläpp av växthusgaser både inom och utanför Sverige.

Vi har tagit fram produktmärkningen ÅterBära™ för att göra det enklare för våra kunder att minska sina CO2-avtryck och göra en positiv skillnad för miljö och omvärld.

ÅterBäras framgång hittills!

ÅterBära-märkningen innebär att vi analyserat påsen eller förpackningens koldioxidutsläpp under varje produktionssteg och därefter klimatkompenserat genom certifierad trädplantering. Sedan 2017 har våra kunder genom att välja ÅterBära-märkta produkter kompenserat för hela 7644 ton koldioxidutsläpp, vilket motsvarar bevarande och plantering av över 1 000 000 träd.

1 062 111 planterade & bevarade träd
7644 ton C02-utsläpp
30 341 190 klimatneutrala produkter

Om trädplanteringen

Vi har valt att klimatkompensera genom ett Gold Standard-certifierat trädplanteringsprojekt. Gold Standard är en internationell kvalitetssäkring som instiftades och drivs av WWF och ett antal andra ideella organisationer, som hjälper oss att säkerställa att klimatkompensationen går rätt till.

Certifieringen garanterar också att projekten bidrar till CO2 reduktioner, samt skapar förutsättningar för en social och ekologisk hållbar utveckling.

FN:s hållbarhetsmål fram till 2030 har dessutom integrerats i Gold Standards kvalitetssäkring för energi-, skogs- och vattenprojekt och går nu under beteckningen ”Gold Standard for the Global Goals”, vilket vi är extra stolta över.

Vi väljer klimatneutralt!