Stäng
Alla nyheter

Så skapar du en minnesvärd förpackning

Det finns få förpackningar som väcker så mycket känslor som en smyckesask. En ask som finns med oss vid speciella tillfällen i våra liv. Som dop, studenttider eller stunder då vi bara vill unna oss själva med något alldeles extra. Och sist men inte minst, dagen då vi vågar ställa ”den stora frågan” till personen vi älskar.

Talande smyckesdesign

Minnesvärda produkter kräver också en minnesvärd förpackning. Förutom att skydda själva smycket är det känslan av förväntan, nyfikenhet och löftet om vad som finns på insidan som sätter tonen när man tillverkar en smyckesförpackning.

Några som har lyckats med sitt smyckeskoncept är den svenska smyckesduon andeliusgribbe. Här får stilren estetik möta starka budskap med koppling till miljö, social hållbarhet och kvinnligt entreprenörsskap.

Genom att välja ett färgat papper med textur har andeliusgribbe skapat en ask med hög igenkänningsfaktor. När man öppnar asken skapar den röda färgen och det svarta inredet i sammet en effektfull kontrast där smycket och dess budskap får ta plats.

Pop- the-question-good packaging

Precis som i Sophie by Sophies smyckesdesign är deras förpackningar en härlig kombination av kontraster. Under det hårda, stilrena skalet döljer sig en mjuk och färgstark förpackning, som ger vem som helst impulsen att slita upp asken och se vad som finns på insidan. Med andra ord, en klockren unboxing-upplevelse.

Bildkälla: Avisera, Brita Zackari

Förpackningar

Oavsett vad du behöver förpacka, förvara eller skicka, kan vi hjälpa dig att utforma lösningar helt utifrån dina behov.
Vi erbjuder allt från standardförpackningar, askar, kartonger och specialdesignade boxar till e-handelslådor i well.

Design-hjälp!

Vi hjälper dig med allt från framtagning av logotyper, mönster och illustrationer, till applicering av dessa på våra produkter. Prova ett av våra designpaket!

Kom igång
Följ oss på sociala medier