Stäng
Alla nyheter

How to Co2 detox your packaging

För de flesta så går det nya året hand i hand med nyttigare vanor och en hälsosammare livsstil. Det är dags för cleanse. Men vi pratar inte om ingefärashots och gurkmeja, vi snackar Co2-detox. År 2019 är året då vi tar en ordentlig klimat-action för att minska den globala uppvärmningen. Vi har satt ihop en enkel guide så att du lätt kan detoxa dina inköp från onödigt höga koldioxidutsläpp och rensa ut dåliga klimatval. Så gör du!

1. Byt ut påsen

Välj energieffektiva påsar som genererar mindre koldioxidutsläpp

Om du vill minska dina koldioxidutsläpp, spelar varje val roll. Det bästa valet ur CO2-synpunkt är att välja en påse som är både resurssnål och har en energieffektiv tillverkningsprocess.

Byt ut matkassen i papper mot ÅterBära-kassen

Om du idag har en papperspåse i modell ”matkasse” (papperspåse med platta handtag) kan du byta ut med mot en återanvändbar ÅterBära-kasse, som genererar 50% mindre koldioxidutsläpp än en matkasse i papper. Påsen är gjord av PP Non-woven, som kräver väldigt låg energiåtgång vid tillverkning. Den här påsen tillverkas i 45g material istället för den traditionella tjockleken 100g. Påsen är klimatneutral, resurssnål, maskingjord och trycks i vattenbaserade färger.

Läs mer

Välj polyester istället för bomull

Polyesterkassen börjar bli vanligare som shoppingkasse och finns i olika varianter och smarta, hopvikbara modeller. Av de återanvändbara påsarna är den här den som kräver minst energi vid tillverkning, jämfört med non-woven, woven, jute och bomull. Produktionen av en polyesterkasse genererar 190g koldioxidutsläpp, vilket är ca en tjugondel av bomullskassens utsläpp. Den smidiga flergångskassen är även helt återvinningsbar och klimatneutral.

Läs mer

Revolution bag istället för vanliga papperspåsen

En revolution bag är som den vanliga papperspåsen med tvinnade handtag, fast smartare. Den turkosa påsen på bilden är en revolution bag, och genererar 42% mindre koldioxidutsläpp än påsen bredvid. Formatet med platta, ihoplimmade hörn gör att påsen kräver 6-10% mindre pappersmassa än andra papperspåsar i liknande storlekar.

2. Klimatkompensera!

Carbon dioxide free is the new ”carb free”

Tag ansvar för dina koldioxidutsläpp genom att klimatkompensera för de utsläpp som orsakas av produktion och transport av dina förpackningar och påsar. Enklast är att välja påsar, trycksaker och förpackningar märkta med ÅterBära™. På så sätt binds produktens koldioxidutsläpp upp genom ett certifierat trädplanteringsprojekt.

3. Återanvänd, återvinn

Uppmana slutkonsumenten till att ta ansvar

Efter att vi valt en energieffektiv produkt och klimatkompenserat för utsläppen är det dags att se till att påsen lever upp till sitt syfte; att leva och användas länge. Inkorporera en uppmuntran till återanvändning i din design och i det fall det inte är helt uppenbart hur påsen ska återvinnas, tryck direkt på påsen hur den ska sorteras: ”Återvinn som plast”, ”Återvinn som papper” eller till och med ”Återvinn som bomull”.

Läs mer om Återbära

Håll dig uppdaterad om det senaste från Avisera!

Tack, du kommer få vårt nästa utskick!