Stäng
Alla nyheter

Kundcase: Samsøe Samsøe

Samsøe Samsøe är ett internationellt modehus med fokus på kläder, skor och accessoarer med ett minimalistiskt, prisvärt och tillgängligt uttryck. Samsøe Samsøe har fler än 40 egna butiker och 1600 detaljhandelsutrymmen i 22 länder, liksom online.

Samsøe Samsøe värdesätter hållbarhet och vill genom sina klädkollektioner bevisa att man inte behöver offra stil för miljövänlighet – eller tvärtom. Tillsammans med oss på Avisera har Samsøe Samsøe tagit fram ett e-handelskoncept i samma anda, där vi satsat på att minimera plastanvändning och valt återvinningsbara och återanvändbara produkter som tillsammans skapar helt klimatkompenserat koncept.

E-handelspåsar i papper

Under året 2020 bytte modevarumärket Samsøe Samsøe ut en del av sina e-handelspåsar i plast mot 100% klimatneutrala postorderpåsar i papper från hållbart skogsbruk. Samsøe Samsøe uppskattar att de på det här sättet kommer att kunna spara 85 000 plastpåsar årligen*.

E-handelspåsen i papper tillverkas av brunt kraftpapper som kommer från hållbart skogsbruk. Påsen är tryckt med svart tryckfärg i flexotryck och har ett skyddande lack som är vattenavvisande. E-handelspåsen i papper har en perforerad kant samt dubbel förslutningsremsa.

Miljömärkningar
Påsarna är tillverkade av papper från hållbart skogsbruk och är märkta med ÅterBära – 100% klimatneutral.

E-handelslåda i well
E-handelslåda i well
E-handelspåse

E-handelslåda & postorderpåse av återvunnen plast

Förutom e-handelspåsen i papper använder Samsøe Samsøe även en e-handelslåda i wellpapp samt en rymligare e-handelspåse i plast för skrymmande försändelser som kräver ett starkare material. E-handelslådan är gjord av brun wellpapp och tryckt på utsidan.

Postorderpåsen är tillverkad av återvunnen, vit plast plast på insidan och har en grå insida. Påsen är försedd med perforering och dubbla förslutningsremsor för förenklade returer.

Miljömärkningar
E-handelspåsen är tillverkad av återvunnet material. E-handelslådan är tillverkad av papper från hållbart skogsbruk. Båda emballagen är klimatkompenserade för och märkta med ÅterBära – 100% klimatneutral.

Packtejp
E-handelslåda i well

Packtejp

För att försluta försändelser och kartonger används en vit packtejp med tryck. Tejpen som används är Velvet Tape, som är en packtejp med matt yta och ökad tjocklek på 35 my, som ger tejpen en unik finish och sammetslen yta som framhäver detaljerna i trycket.

Velvet Tape är helt fri från lösningsmedel, har extra starkt häftämne och är tystavrullad.

Miljömärkningar
Velvet Tape är 100% klimatneutral märkt med ÅterBära – 100% klimatneutral.

AVISERA CUSTOMIZED

Vi hjälper dig med skräddarsydda förpackningskoncept

Förpackningsexpert

Din alldeles egen wrap artist hjälper dig att göra vision till verklighet. Få konsultation, inspiration och ta del av massor av förpackningskunskap. Din personliga account manager guidar dig genom hela processen.

Oändligt produktsortiment

Vi har ett enormt materialbibliotek och urval av förpackningar, påsar och trycksaker. Vi hjälper dig att sourca, tillverka och trycka i princip vad som helst – try us!

Obegränsade referensprover

Vi skickar gärna produktprover och kan också hjälpa dig att ta fram en prototyp på din förpackning eller påse innan din produktion.

LÄS MER

Källa:
*https://www.linkedin.com/posts/samsoesamsoe_during-the-last-couple-of-years-we-have-activity-6817772529541758976-4lyV