Stäng
Alla nyheter

Packtejp av 80% återvunnen plast

Avisera lanserar banbrytande packtejp av 80% återvunnen plast – Minskar koldioxidutsläpp med 72%

Förpackningsindustrin står inför en utmaning: Att minska plastanvändning, plastavfall och klimatpåverkan. Avisera tar klivet framåt med en banbrytande lösning: Packtejp av 80% återvunnen plast.

Avisera lanserar en innovativ packtejp tillverkad av 80% återvunnen post-industriell plast. Den nya tejpen representerar ett betydande steg mot en mer hållbar framtid och erbjuder många hållbarhetsfördelar jämfört med traditionella packtejper.

Genom att använda återvunnen plast i produktionen av vår nya packtejp kan vi hjälpa våra packtejpskunder att minska sina koldioxidutsläppen med hela 72%. Detta innebär en betydande positiv effekt på miljön och ett steg i rätt riktning för att bekämpa klimatförändringarna.

Vi är stolta över att kunna erbjuda våra kunder en så pass klimatsmart produkt som vår nya packtejp av återvunnen plast”, säger Peter Lundgren, VD på Avisera. ”Packtejp utan lösningsmedel var en av de första ’gröna’ produkterna vi erbjöd redan när vi grundade bolaget 1992 och att idag, 32 år senare, fortfarande vara i framkant när det kommer till hållbar packtejp är väldigt stort för oss. Den här innovationen visar vårt engagemang för hållbarhet och att vi tar ansvar för vår påverkan på miljön – stort som smått och då som nu, avslutar Lundgren.

Post-industriell återvinning

Aviseras återvunna packtejp tillverkas av insamlad plast, fabriksspill, som annars hade slängts. Under produktionsprocessen smälts den ner och omvandlas till stark och slitstark plast som sedan används för att tillverka ny packtejp.

Packtejpen av 80% återvunnen plast ger koldioxidbesparingar på hela 72% jämfört med traditionell packtejp. På en årsförbrukning av exempelvis 5000 rullar, sparar man alltså ca 3,6 ton koldioxid.

Tejpens tryck, kvalitet och hållbarhet påverkas inte av andelen återvunnet material. Den nya tejpen är lika stark och slitstark som traditionell packtejp och garanterar säker transport av varor.

Miljöfördelarna med Aviseras nya packtejp:

  • Innehåller 80% återvunnen plast från industriellt avfall
  • Upp till 72% mindre CO2-utsläpp jämfört med vanlig packtejp
  • Återvinningsbar – kan återvinnas som plast
  • Fri från lösningsmedel
  • 100% klimatkompenserad

Få en offert idag