Stäng
Alla nyheter

Trender på Paper World 2018

Vi har fått en rapport från Aviseras marknadschef Mariella som var på plats på mässan Paper World i Frankfurt för att få veta vilka trender och nya produkter som är aktuella i år.

Hej Mariella! Kan du berätta vad det är för mässa du har besökt?

– Paper World är världens största inköpsmässa för pappers- och kontorsmaterial, men det visas också mycket inom dekoration och inslagning för både butiker och florister. En gång om året hålls mässan och det visas produkter och material från hela världen, så det är ett bra ställe för oss att trendspana, hitta inspiration och eventuella samarbetspartners. Ibland sourcar vi specifika produkter som vi tar in i sortimentet också.

Ser du några trender som du tror vi kommer att få se mer av i år?

– Ja, det finns några olika trender som utmärker sig lite extra, bland annat förpackningar i olika naturmaterial, metaller och hologram.

Påsar och anteckningsblock i metaller, paljetter och folier stod verkligen ut. Här ser vi både klassiska metallfärger som silver och guld, men också andra färger som lila och blått. Nyast känns holografiska ytor där ljuset bryts i regnbågens alla färger. Den ihållande hållbarhetstrenden är också tydlig. Vi såg många produkter där strukturen och trycket skapade naturkänslan, till exempel tryck i trä- eller korkmönster på olika produkter, tvinnande rep, kraftpapper och oblekt papper.

Här ser vi mycket av ett ganska nytt material som kallas washable paper. Washable paper är mer följsamt och tåligt än vanligt papper. Det är rivbeständigt och som namnet säger så är det vattentåligt också. Materialet kallas också för pappersläder eftersom strukturen och följsamheten liknar det hos skinn. Jag tror det är ett material som kommer att bli vanligt när det gäller påsar, necessärer och inbundna skrivblock till exempel.

Har du sett någon bra produkt som du vill plocka in i Aviseras sortiment?

– Ja, jag har sett ett nytt intressant fyllnadsmaterial för e-handel. Det är en ny typ av silkespapper skuret i spiraler som vecklas ut och fyller upp förpackningen på ett snyggare sätt, än till exempel frigolit och bubbelplast. Det tror jag kommer bli en måste-ha-produkt för e-handlare som vill satsa på unboxing.

En annan produkt är presentband i ett nytt hållbart och nedbrytbart material som heter Tencel®. Det är baserat på cellulosa, alltså trä, med känns precis som bomull. Väldigt snygga tygband som man kan få i massor av färger och utföranden och med eget tryck.”

Utfyllnadsmaterial för e-handel

Till sist – såg du någonting som blev en personlig favorit?

– Det var många som visade upp mer genomarbetade kassar och påsar som är avsedda att användas många gånger. En av utställarna hade en ryggsäck i guldfärgat washable paper som var jättesnygg. Han hade burit den i ett helt år och den såg snyggt använd ut med väldigt snygg patina. En sådan skulle jag gärna vilja ha själv! säger Mariella Lundgren.

Aktuella trender & intryck på Paper World 2018

Metall och glitter

Påsar, väskor, lådor eller anteckningsböcker i blank metall eller helt klädda i paljetter syns på många håll nu. Det ska blänka och glittra i guld, silver eller regnbågens alla färger.

Naturligt

Material eller tryck som är eller efterliknar trä, kork eller andra naturmaterial syntes mycket i olika uttryck på Paper World. Ibland även i kombination med klara färger eller metalliska ytor eller mönster.

Holografiska ytor

Material och holografiska ytor som bryts i färger som blått, lila och rosa.

Monokromt

Färger i ton i ton. När materialets textur, snarare än trycket är i fokus skapas en exklusiv känsla.

Okonventionella mönster

Penseldrag skapar nya effekter och okonventionella mönster.

Grafiskt

Randigt, rutigt, prickigt och andra grafiska mönster, starka färger och starka intryck där typografi ofta har huvudrollen.

Håll dig uppdaterad om det senaste från Avisera!

Tack, du kommer få vårt nästa utskick!