Stäng
Alla nyheter

Så beställer du en adventskalender med egen design

Det här behöver du veta för att ta fram en adventskalender inför jul. Följ vår guide steg för steg för att göra din nästa julkalender  med egen design till en succé. 

→ Frågeställningar

Så kommer du igång! Börja med att diskutera igenom era mål och förutsättningar med adventskalendern.

 1. Hur många ska vi sälja?
 2. Vad ska den innehålla?
 3. Hur ska den packas?
 4. Vad har vi för budget?
 5. Hur ska den designas?
 6. Vad ska den kosta?
 7. När behöver vi leverans?

→ Då ska du börja

Du behöver börja i tid när det kommer till julkalendrar. Inför julen 2023 rekommenderar vi att du beställer senast under första kvartalet samma år.

Många av våra kunder börjar till och med Q3 året innan de ska lansera julkalendern, alltså över ett år innan lansering.

Sent ute? Det skadar aldrig att fråga vad som är möjligt. Kontakta oss så hjälper vi dig.

→ Så lång tid tar det

Produktions- och leveranstiden för en julkalender kan ta allt från 6-14 månader och projektet förlängs bland annat beroende på hur avancerad konstruktionen är, hur kalendern ska tryckas och ifall du har en färdig design eller inte.

Många önskar leverans redan i september eller oktober för att hinna packa produkter, skicka till återförsäljare och för att fotografera och förbereda kampanjer.

→ Så hjälper Avisera dig

Det är faktiskt hur enkelt som helst att ta fram en julkalender när du jobbar med en av våra förpackningsexperter. Vi hjälper dig med allt från design till packning och tar alltid fram 1-2 stycken fysiska prov (PPS – Pre production samples) för att säkerställa att julkalendern möter dina krav och förväntningar. Vi hjälper dig från start till mål.

→ Kostnader

Utöver den offert som du får godkänna, så tar vi ingen avgift eller timarvode för att projektleda ditt kalenderprojekt. Dina kostnader är bland annat själva produktionskostnaden för förpackningarna, uppstartskostnad för tryck,  kostnad för eventuella PPS och för eventuell design- eller packningshjälp.

(Med reservation för att offert, dialog och överenskommelser med säljare alltid gäller). 

→ Börja med ett möte

Välkommen till Avisera för ett digitalt eller fysiskt julkalender-möte i våra showroom. Hos oss får du en personlig förpackningsexpert som håller stenkoll på ditt projekt under hela processen. Vi ger dig konsultation och de rätta förutsättningarna för att din julkalender ska bli en succé.

 

5 anledningar till att skapa en julkalender

 • En kreativ reklambärare som är ett tacksamt material att marknadsföra under högtider.
 • Stor räckvidd i sociala medier; Både återförsäljare och konsumenter använder Instagram, TikTok och Youtube för unboxing och taggar ofta varumärket.
 • Skapar engagemang hos din kund – varje dag!

 • Effektivt sätt att lansera produktnyheter

 • Ökar din försäljning

Vår erfarenhet

Några av de många produktioner vi gjort tidigare år.