Stäng
Alla nyheter

Julkalender med eget tryck – det här bör du tänka på!

För varje år ser vi fler varumärken satsa på egna julkalendrar i handeln. En rolig produkt som ger stort kreativt utrymme och där möjligheterna tycks vara oändliga. I skönhetsbranschen är det nästan mer regel än undantag att man som kosmetika- eller hudvårdsmärke har en egen kalender vars grafiska uttryck och konstruktion förnyas varje år. Men under de senaste åren har vi sett allt från te, gin, underkläder, kaffe, och till och med müsli förpackas i en kalender.

Framgångsfaktorer för att din kalender ska lyckas

En julkalender med eget tryck och design kan vara allt från en enkel till avancerad produktion. Det beror helt på dina önskemål, material och konstruktion. Vi börjar med ett möte där vi tittar på olika adventskalendrar, så hjälper vi dig att fatta konkreta beslut gällande produkt, konstruktion, packning av produkter och att sätta upp en rimlig tid- och leveransplan.

1. Tidplanen

För att skapa en julkalender, behöver projektet påbörjas i god tid. Räkna med allt från 6 till 14 månader från första mötet till leverans.

2. Projektledning

Vi har lång erfarenhet att tillverka julkalendrar och kommer hjälpa dig att ta projektet från start till mål. Vi tar fram en projekt- och leveransplan, hjälper till med packning om det behövs och säkerställer att leveransen kommer i god tid.

3. Våga satsa!

Riktigt bra resultat kommer från att våga satsa på något nytt. En julkalender är ett perfekt tillfälle att ta ut svängarna när det kommer till design och även för att lansera produktnyheter.

Klicka på knappen nedan ör att läsa mer om adventskalendrar i vår kalenderguide!

Utvalda kundcase

Haupt Lakrits julkalender

Inför julen 2021 vände sig Haupt Lakrits till Avisera för att tillverka en julkalender i ny tappning. Det här blev även starten på en resa från ett exklusivt lakritsmärke till ett varumärke med mycket hjärta, hantverk, stor personlighet och där inget lakritsrecept är för galet.

Läs mer

Eleven.se

Vill du ta reda på mer om hur det kan gå till, kan du läsa mer om hur vi hjälpte eleven.se med deras julkalender inför julen 2017. Ett lyckat projekt som resulterade i ytterligare en kalender 2018.

Läs mer

Inspiration från vår Pinterest

På vår Pinterest har vi samlat våra julkalender-favoriter i en inspirerande moodboard. Se mer!

Källa: Pinterest