Stäng
Alla nyheter

Hudvårdsmärket Bagliora lanserar adventskalender 

Bagliora är ett svenskt hudvårdsmärke som grundades i viljan att förbättra skönhetsindustrin med hälsosamma och hållbara hudvårdsprodukter. Inför julen 2023 lanserar Bagliora sin första adventskalender med hjälp av Avisera. Vi har intervjuat Baglioras grundare, Julia Fors och Jessica Lundström, som berättar mer om projektet.

Bildkälla: Bagliora.com
Bildkälla: Bagliora.com

Intervju med Bagliora om kalenderprojektet

Hej Julia och Jessica på Bagliora, vilka är ni?
Jag heter Julia Fors och jag är tillsammans med min kollega Jessica Lundström grundare och ägare av svenska hudvårdsmärket Bagliora. Bagliora står för ‘’Clean Beauty’’ och alla våra produkter är baserade på hudälskande näringsämnen som har ett högt naturligt innehåll, kombinerat med aktiva ingredienser utan onödiga kemikalier och tillsatser.

Tillsammans med Caroline Engström, vår Account manager  på Avisera, har vi utvecklat och designat en necessär som även kommer att fungera som en adventskalender

Julia Fors och Jessica Lundström, grundare av Bagliora

Varför ville Bagliora lansera en adventskalender?
Eftersom julkalendrar och adventskalendrar har blivit väldigt populära inom vår bransch kände vi att det skulle vara kul att testa konceptet även för vårt företag. Eftersom Avisera har lång erfarenhet av att ta fram just julkalendrar, kändes ni som en naturlig aktör att vända sig till.

Hur har det varit att jobba med Avisera på projektet?
Att jobba med teamet på Avisera har varit superkul! Caroline Engström är inte bara extremt serviceminded utan även väldigt kunnig och har kommit med många förslag och råd kring både design och stil.

Bildkälla: Bagliora.com

Uppstod några utmaningar under projektets gång?
Det vi lärt oss på vägen är att alltid ta fram prover av det vi ska producera då man behöver se produkten i verkligheten innan produktion för att kunna bedöma det slutgiltiga resultatet. Det räcker inte med att bara se en bild. Oftast är det något som man upptäcker när man har en provprodukt i handen. I detta fall ändrade vi färg på dragkedja samt logga och slutresultatet blev precis så som vi önskade. En annan utmaning är ju alltid tidsaspekten. Det gäller alltid att vara ute i god tid för allting tar oftast lite längre än planerat.

Vad är bakgrunden till er design på kalendern?
I dagsläget har vi bara 9 produkter i vårt sortiment så att göra en julkalender med 24 luckor var inte aktuellt. Däremot kände vi att en exklusiv adventskalender med 4 full-size produkter förpackade i en elegant necessär skulle ge kunden en lika härlig upplevelse. Vi älskar själva rymliga necessärer där man får plats med mycket produkter, både hudvård och makeup, så därför kändes det extra kul att ta fram en ”beauty bag”. Vi tyckte att ett elegant tweedtyg kompletterade resten av vår kollektion av produkter perfekt.

Bildkällor: Bagliora.com

Vad har ni för tankar/förhoppningar med lanseringen?
Vi kommer både ha necessären i vårt vanliga sortiment och nu till jul kommer den att lanseras som en adventskalender. Kalendern har tillhörande 4 små påsar, ett kort och julpaketering som förpackar hela produkten på ett snyggt sätt. Det ska bli väldigt spännande att lansera en adventskalender och vi hoppas såklart att våra kunder kommer att gilla den.

Hur har era kunder reagerat?
Vi har fått otrolig fin feedback på necessären och kunder tycker den är väldigt fin, vilket vi håller med om!

Här kan man handla Baglioras kalender 2023

Baglioras julkalender finns att köpa på www.bagliora.com tillsammans med Baglioras övriga skönhetssortiment.

 

Förpackningsexperten tipsar: Vill du trycka en egen julkalender – tänk på detta!

Viktigast att tänka på när man vill göra en skräddarsydd julkalender till sitt varumärke – är att det tar tid. När man tar fram en julkalender behöver man börja tid, gärna redan i Q4 men senast Q1. Leveranstiden för din julkalender kan ta allt från 16 till 22 veckor och projektet förlängs bland annat beroende på hur komplex din konstruktion är, hur förpackningen ska tryckas och ifall du har en färdig design eller inte.

Med rådande pappersbrist, leveranssvårigheter och containerbrist som råder i världen bör man ha extra lång framförhållning och ta höjd för risken för ökad leveranstid.

Läs mer i vår julkalenderguide!