Stäng
Alla nyheter

Kundcase: Nordiska Galleriet

Sedan 1912 har inredningsbutiken Nordiska Galleriet skapat unika hem och upplevelser med världsledande designmöbler, belysning och detaljer.

Att besöka någon av butikerna i Stockholm och Göteborg är en upplevelse i sig. Det är en imponerande miljö fylld av möbler och dekoration från starka varumärken, kända formgivare och med modern design i centrum.

För att skapa en fulländad köpupplevelse i butikerna satsar Nordiska Galleriet mycket på att även paketeringen ska ge ett intryck som består.

Nordiska Galleriet har tillsammans med Avisera utvecklat ett formstarkt förpackningskoncept av hög kvalitet. Konceptet består av flera komponenter i Nordiska Galleriets gula signaturfärg med inslag av mönstret från det schackrutiga och karakteristiska golvet som beprytt Nordiska Galleriets butiker i över hundra år.

Bildkälla: Nordiska Galleriet
Bildkälla: Nordiska Galleriet
Papperspåse med ripshandtag
Non-woven-påse med korta och långa handtag
Papperspåse med bred botten och ripshandtag

Två varianter av papperspåsar

Nordiska Galleriet har två varianter av papperspåsar i deras butiker. Båda påsarna är tillverkade av mattlaminerat papper med logotyp tryckt i svart foliering och svarta, platta ripsband.

Den ena påsen har en extra bred botten för att på ett både stilfullt och praktiskt sätt bära hem bredare produkter.

Båda påsarna är försedda med bottenplattor för att vara extra stabila när kunderna bär hem tunga varor.

Miljömärkningar
Båda påsarna är tillverkade av papper från hållbart skogsbruk och är klimatkompenserade med ÅterBära – 100% klimatneutral.

Återanvändbar kasse XL

Utöver papperskassarna erbjuder Nordiska Galleriet sina kunder en återanvändbar kasse i PP Non woven i en extra stor storlek.

Kassen är nästan 1 meter bred för att få plats med mer stora varor, som tavlor, kuddar och lampor. Tack vare att påsen har både korta och långa handtag, blir det enkelt att bära hem även de mest otympliga av produkter.

Miljömärkningar
Flergångskassarna är klimatkompenserade för och märkta med ÅterBära – 100% klimatneutral.

Helhetskoncept

Omslagningspapper

För att slå in presenter använder sig Nordiska Galleriet av ett vitt, obestruket papper som sedan är tryckt i det schackrutiga mönstret.

De har även ett effektfullt cellofanpapper som är tryckt i deras gula signaturfärg.

Miljömärkningar
Presentpappret är 100% klimatneutralt genom ÅterBära.

Velvet Packtejp
Etikett

Packtejp Velvet Tape

För att försluta försändelser och kartonger används packtejpen Velvet Tape som har en matt, sammetslen yta som får trycket att framhävas på bästa sätt.

Miljömärkningar
Velvet Tape är helt fri från lösningsmedel, har extra starkt häftämne och är tystavrullad. Velvet Tape är 100% klimatneutral märkt med ÅterBära – 100% klimatneutral.

Etiketter

Bland Nordiska Galleriets stickers finns bland annat två format av kvadratiska etiketter i ett högblankt papper, som sedan är tryckt i gult och svart.

Miljömärkningar
Etiketterna är klimatkompenserade för och märkta med ÅterBära – 100% klimatneutral.

Helhetskoncept
AVISERA CUSTOMIZED

Vi hjälper dig med skräddarsydda förpackningskoncept

Förpackningsexpert

Din alldeles egen wrap artist hjälper dig att göra vision till verklighet. Få konsultation, inspiration och ta del av massor av förpackningskunskap. Din personliga account manager guidar dig genom hela processen.

Oändligt produktsortiment

Vi har ett enormt materialbibliotek och urval av förpackningar, påsar och trycksaker. Vi hjälper dig att sourca, tillverka och trycka i princip vad som helst – try us!

Obegränsade referensprover

Vi skickar gärna produktprover och kan också hjälpa dig att ta fram en prototyp på din förpackning eller påse innan din produktion.

LÄS MER